de toate, ieftin

Să luăm nițel seamă…

În secolul XXI se pare că nu este moment mai prielnic pentru politicieni decât toate protestele ce au loc peste tot. Oamenii se uită la știri și văd lozinci și aud pancarte, apoi văd pe președinte/guvern care nu răspund cu nici un chip, după care prezentatorii se întorc la știrile „sportive”. Între timp, „aleșii”, pot să treacă/semneze/abroge o lege, să adere la o înțelegere internațională, sau pur și simplu să fure mai mult ca de obicei, camera de filmat concentrându-se în altă parte.

În timp ce oamenii protestează pe străzi pentru pensii, sau pentru monarhie, sau pentru aducerea unui rege pensionar la putere, România băieților deștepți a semnat sau a aderat la ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Ca să înțelegem mai bine ce înseamnă asta, să ne imaginăm că SOPA și PIPA, care împreună reprezintă cel mai mare coșmar al internetelor, ar primi o doză de steroizi și s-ar împerechea cu tot felul de înțelegeri comerciale și medicale internaționale și apoi ar produce un copil care ar ateriza din cădere liberă (asemenea zeului Hephaistos) direct pe drepturile noastre fundamentale, în special cel al liberei exprimări. Această înțelegere este una internațională, pe când primele două se limitau la Statele Unite. Părerea mea este că politicienii americani nici nu doresc foarte mult ca cele două acte să intre in vigoare, însă câtă vreme oamenii își vor concentra atenția spre a le combate, ACTA va trece pe lângă ei. Parlamentul american s-a mai folosit de mișcarea asta în 1913 când a hotărât înființarea băncii Federal Reserve (banca națională centrală privată a Statelor Unite), cu două zile înainte de Crăciun, când o mare parte din congres nici nu era prezentă.

Nu vă speriați. Sacul mi-i plin de inflație și datorii!!

Totuși, deocamdată nu-i dus totul pân’ la capăt. Cinci țări ale Uniunii Europene n-au semnat, printre care Germania și Olanda. Dacă va fi sau nu implementat în uniune se va decide în iunie de către Parlamentul European. Totuși dacă până la urmă se implementează la nivel mondial, se vor adeveri unele dintre teoriile conspiraționiste actuale, cum că milioane de oameni vor muri de foame sau de boli foarte curabile.

Într-altă ordine de idei asemănătoare, se pare că Gugăl și-a schimbat „politica” de „cofidențialitate” în vederea comasării tuturor datelor utilizatorilor ce se folosesc de diferitele lor servicii. Asta pentru a ușura ceva pe-acol și de a crea un singur profil fiecăruia. Așa că dacă tu te folosești de hărțile lor s-ajungi nu știu unde, te uiți la vreun video de pe youtube și scrii niște aiureli într-un mail ei pot să ia toate informațiile și să le folosescă în vederea a două obiective. 1.Îți creează profilul mai sus menționat, în așa fel încât probabil interlopii/poliția/practic oricine să afle tot despre tine cu doar două clicuri; și 2.Îți îndeasă pe monitor reclame „la comandă” pentru tot ce le reiese lor că ai avea nevoie. Acesta din urmă e unul din pretexte. Alt pretext ar fi că acum nu vei mai avea de parcurs foarte atent toate contractele acelea numeroase pentru toate serviciile, ci doar unul. Însă cum se exprimă foarte frumos domnul acesta, utilizatorii nu vor mai trebui a se preface că citesc 20 de contracte, ci se vor preface a citi doar unul. Încă aștept momentul când vei avea nevoie de un profil pentru a „da un search”.2 comentarii la articolul „Să luăm nițel seamă…“

  1. Mizeria oferă, societatea primește: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11357488-victor-ponta-usl-suspenda-acta-cand-ajunge-putere-guvernul-trebuie-explice-semnat-acordul-fara-dezbatere-publica.htm

  2. Acuma nu mai stiu si guvernele cum sa ne spioneze mai legal si HOPA ca a sarit in ajutorul lor acest acord diavolesc, alte cuvinte nu am, numit ACTA. Asa ceva nu va fi semnat de catre parlamentul european deoarece sunt baieti destepti si stiu ca la semnarea acordului nu vom tacea si ne vom rascoli si mai tare;))

Lasă un comentariu