bate vântul, latră câinii

Examenul de admitere la UBB – cateva remarce

UBB a reintrodus examenul de admitere la toate facultatile. Bucurie!, entuziasm!, artificii!, urlau mesajele care mi-au umplut pagina de Facebook. Nicio privire critica, niciun pic de scepticism, nicio abordare oblica, asa cum îi placea unui filozof sa zica. Pâna si cei mai „stângisti“ dintre prietenii mei stângisti (desi oricum, ce-o mai fi însemnând si asta?…) n-au avut prea multe de comentat. Lucru ciudat, de altfel, pentru ca subiectul a fost îndelung dezbatut într-o plenara de la Ocuparea UBB, iar parerile nu erau nicidecum omogene.

Nu pretind ca as putea asuma sarcina eroica de a construi o critica solida a acestei decizii. Vreau doar sa fac câteva remarci si poate sa le amintesc unora de argumentele si înversunarea de care dadeau dovada parerile de la mai sus numita plenara.

Sa luam argumentul suprem al rectorului, preluat imediat de site-urile de stiri: „Nu se intra într-o universitate de prestigiu doar printr-o simpla înscriere sau prin luarea în calcul a mediei de Bacalaureat“ (apud „Adevarul“). Bun, e nevoie de o clarificare aici, înainte sa ne umflam în pene nejustificat: UBB nu e o institutie de prestigiu.

Citește restul articolului în Revista CulturaLasă un comentariu